Amsterdam Townscapes, STADSGEZICHTEN.AMSTERDAM, Cityview Amsterdam

VERBRAEKENART AMSTERDAM

S. Verbraeken

Stef Verbraeken (9 juli 1952 - 10 oktober 2015). Stef heeft zijn opleiding genoten aan de Rietveld Academie (Art school) te Amsterdam. Hij heeft het grootste deel van zijn leven gewerkt als grafisch vormgever, daarnaast begon hij aan het einde van de 20ste eeuw met het schilderen, waaronder Amsterdamse Stadsgezichten. Hij werkte jarenlang prettig samen met Galeri Petit en heeft (met hen) succesvol op de Realismebeurs op de Passengers Terminal Amsterdam (PTA) gestaan, waardoor het grootste deel van zijn originele schilderijen zijn verkocht.

Als kunstschilder was hij gefascineerd door de schoonheid van de gebouwen en pleinen van Amsterdam. Die wist hij prachtig tot leven te wekken in een schilderij van olieverf op doek. Het was zijn ode aan de bouwmeesters van de Gouden Eeuw, aan de menselijke maat van de Stad Amsterdam. De stijl van het werk van Stef Verbraeken is hyperrealisme.

Zijn werk zal voortleven onder de domeinnaam: www.stadsgezichten.amsterdam Dit is een blijvend, mooi en passend eerbetoon aan zijn prachtige werk.

Hieronder vindt u een voorbeeld van de manier waarop Stef Verbraeken werkte: Hij maakte eerst een foto, daarna tekende hij de foto na en vervolgens schilderde hij het betreffende beeld en liet daarbij alle storende elementen weg, met als resultaat het schilderij van het woonhuis aan de Leliegracht in Amsterdam. In totaal was hij per schilderij ongeveer 50 uur aan het werk.

In 2015 zijn een aantal titels van de reproducties van zijn werk aangepast, dit omdat er dubbelingen waren en daardoor verwarring dreigde te ontstaan. Voor de schilderijen waarvan de ontstaansdatum onbekend is, wordt het jaar 2015 gebruikt.

De foto gemaakt door Stef Verbraeken van het pand op de Leliegracht.

Het schilderij van Stef Verbraeken van het pand op de Leliegracht.